Behandlingar

Dags för en behandling?

En frisk kropp svarar med mjuka rörelser utan smärta och obehag och sinnet har ett klart fokus. Går du med smärta eller symtom som du inte får bukt med på egen hand?

Akupunktur

Akupunktur - Första besöket 120 min

Ett första besök tar cirka två timmar. Vi går noga igenom de symtom och problem du behöver hjälp med för att hitta orsaken och gör sedan en inledande behandling. Vi ser även på hur kost och livsstil påverkar hälsa och välmående. Akupunktur har ett brett behandlingsområde, inte bara för smärta. I metoden används tunna steriala engångsnålar men även moxa, värmeterapi, kan användas för att förstärka effekten.


Akupunktur - Återbesök 60 min

Vid återkommande behandling gör vi en snabbare genomgång från tidigare besök och anpassar behandlingen utefter diagnos och förändringar i tillståndet.


Smärtbehandling 60 min

Här väljs behandlingsmetod utefter vilken smärta man har. Symtom kan vara musarm, tennisarmbåge, nacksmärta eller ischias osv. Behandling kan vara akupunktur, Gua Sha, koppning, massage eller en kombination. Öronakupunktur kan också vara ett alternativ. Örat är ett mikrosystem som avspeglar hela kroppen. Förutom nålar finns även frön som sätts på specifika zoner och dessa kan du sedan pressa på för att aktivera under några dagar.

Guasha, Massage & Koppning

Guasha 30 min

Guasha är mycket effektivt för stela och ömma muskler. Det är en kraftigt cirkulationshöjande metod som hjälper kroppen bli av med slaggprodukter. Detta sker genom att cirkulationen mellan hud och muskler ökar såväl som blodcirkulationen på djupet. Gua sha hjälper kroppen vid inflammatoriska tillstånd och stärker även immunförsvaret.


Massage & Koppning 30 min

Massage är välgörande för ömma muskler och träningsvärk då det ökar blodcirkulationen och släpper på spänningar i muskulatur. Det är även mycket effektivt vid stress och oro då det frigör "lugn och ro"-hormonet Oxytocin. Både mjukare och djupgående massage är avslappnande och ger ny energi och kraft och vi anpassar behandlingen efter just dina behov. Koppning kan med fördel kombineras med massage. Kopparna lyfter bindväv och muskelmassa vilket ökar cirkulationen och förbättrar lymf- och blodsystemets flöde. Metoden rensar ut slaggprodukter och förbättrar lymfans funktioner.


Emotionskoden

Emotionellt bagage kan skapa fysiska blockeringar i kroppen och visa sig som psykisk ohälsa likväl som fysisk smärta. Allt i universum är energi, även vi människor, våra tankar och känslor. Genom Emotionskoden kan vi identifiera instängda emotionella energier. Svaren kommer från vårt undermedvetna sinne där finns allt lagrat om vår hälsa och varför vi mår som vi gör. När vi hittat instängda emotioner kan vi bokstavligen svepa bort dessa, vi frigör en efter en så att energiflödet kommer igång och känslan blir lättare både i kropp och själ. Vi frigör instängda emotioner som fastnat i kroppen. Emotionskoden startar en process i kroppen och du behöver några dagar för att låta emotionerna bearbetas av ditt undermedvetna sinne. Vi frigör bara så många emotioner som du är redo att bearbeta just nu.


Jag är Certifierad utövare av Emotion Code och har även börjat på steg 2 i utbildningen som är Body Code. Är du intresserad av denna metod är du välkommen att kontakta mig. Jag kan i utbildningssyfte behöva klienter under min certifiering. Med Body Code går vi på ett djupare plan för att identifiera obalanser. Emotionskoden är en del i Body Code. 

Underbar terapi gör dig underbar.

Kontakta Zenithas Akupunktur


Har du frågor om behandlingarna eller föredrar att prata med mig innan du bokar är du såklart välkommen att ringa mig.


Du hittar mig i Hälsokraftsbutiken Akupunktur & Hälsokost NaturligtVis i Falköping. Där erbjuder jag och min kollega Yvonne Grön våra holistiska behandlingar i samma lokaler som butiken.